Field Service Engineer Zonnepanelen

Solliciteer nu

Field Service Engineer Zonnepanelen


Ben jij een energiek en enthousiast persoon met een passie voor duurzaamheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een Field Service Engineer (m/v) voor onze zonnepaneleninstallaties (32 - 40 uur).

Full-time / Part-time · Door heel Nederland

Wie zijn wij?

Wij zijn Zonnepanelen op het dak, een snelgroeiende organisatie die zich richt op het aanbieden van duurzame verdienmodellen voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan grote zonnepaneleninstallaties of energieopslagsystemen voor de MKB of agrarische sector. Ons doel is om onze klanten te helpen bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk en bij het besparen op hun energielasten. Sterker nog, wij helpen onze klanten geld te verdienen door slim om te gaan met energie.

Bij zonnepanelen op het dak word je onderdeel van een ambitieus team, bestaande uit ervaren professionals die gepassioneerd zijn over duurzaamheid en het bieden van de best mogelijke service. Sinds onze start in 2011 hebben we al meer dan 1.000 zonnepaneleninstallaties geleverd. En eerlijk is eerlijk, daar zijn we best trots op. We hebben een grote klantenkring, veel expertise en we blijven onszelf voortdurend ontwikkelen.

Zonnepanelen op het dak is onderdeel van de internationale Elevion Group, een toonaangevende technologie- en energiedienstverlener in Europa.

Wat ga je doen?

Als Field Service Engineer bezoek je dagelijks grote zonnepaneleninstallaties van onze klanten door heel Nederland om daar diverse service gerelateerde werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vinden, analyseren en oplossen van storingen, het uitvoeren van tussentijdse controles, projectbegeleiding en andere werkzaamheden op locatie, onderhoud en inspecties en het in bedrijf stellen van nieuwe installaties. Ook controleer je de kwaliteit van de nieuw opgeleverde installaties en heb je contact met onderaannemers wanneer er zich problemen voordoen. Dit alles doe je in nauw overleg met onze serviceplanner. Naast je werk als Field Service Engineer kan je ook ingezet worden om onze installaties AC technisch aan te sluiten in de meterkast.

Zo kán je dag eruitzien

08:30 (of wat eerder, als jou dat beter uitkomt) Je bent onderweg naar de eerste klant om een storing op te lossen. Best lastig om de storing te vinden, maar je blijft zoeken totdat je het probleem hebt gevonden en je het kan oplossen.

10:00 – Je hebt contact met je collega van de service planning er is een spoedafspraak tussengekomen in de regio waar je nu bent. Hier kan je direct wel even langsrijden.

11:30 – Je bent bij de volgende klant aangekomen waar je de kwaliteit van de opgeleverde installatie checkt. De installatie is niet helemaal naar behoren opgeleverd en je pleegt daarom overleg met de desbetreffende onderaannemer.

12:30 – Even lekker een boterham eten onderweg. Om nieuwe energie op te doen.

13:00 – Je gaat op weg naar de volgende klant waar je de installatie controleert. Gelukkig heb je hier geen bijzonderheden geconstateerd. De klant geeft aan erg tevreden te zijn, dat gooi je direct even in de groepsapp zodat je collega's het ook horen.

14:00 – Onderweg naar een volgend adres. Deze is dichtbij. Bij deze klant zorg je ervoor dat de nieuwe installatie in bedrijf wordt gesteld. Je zorgt ervoor dat de installatie foutloos werkt en dat jij zoals altijd netjes werkt.

16:00 – Bij de laatste klant van vandaag voer je wat  onderhoudswerkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat de installatie goed blijft werken.

17:00 – De werkdag zit er op en je rijdt terug naar huis. Morgen is er weer een nieuwe dag.

Wat vragen we van jou?

Jij hebt bij voorkeur enige jaren ervaring in een vergelijkbare functie met elektrotechnische installaties, je beschikt over een can-do mentaliteit en je kan goed zelfstandig werken. Dat betekent dat je een uitdaging niet uit de weg gaat. Je geniet van de prachtige uitzichten als je op grote hoogtes moet werken en je vindt het belangrijk om veilig en netjes te werken. Jouw doel is een tevreden klant, een zonnepaneleninstallatie die probleemloos werkt, en je doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Bovendien zorg je ervoor dat je werk netjes wordt opgeleverd, inclusief de bijbehorende administratie.

 • Je beschikt over een MBO diploma Elektrotechniek (of vergelijkbaar);
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren werkervaring met elektrotechnische installaties of je bent een starter die snel leert;
 • Ervaring met zonnepanelen is een pre, maar geen must;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs, bij voorkeur E+B;
 • Je vindt het leuk om zelfstandig op pad te gaan;
 • Je hebt een flexibele instelling en werkt accuraat;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Woonachtig in regio midden Nederland.
 • Je bent leergierig/ bereid om opleidingen te volgen.

Wat bieden we jou?

Je reist dagelijks met je servicebus door heel Nederland en komt op de mooiste plekjes. Je bezoekt veel verschillende klanten, zowel in de agrarische wereld (akkerbouwers, veehouders, fruittelers) als in de zakelijke wereld (bedrijven met platte daken).

 • Je hebt hierbij veel vrijheid en flexibiliteit;
 • Je krijgt een eigen service-bus en professioneel gereedschap tot je beschikking;
 • Je krijgt een telefoon, laptop en tablet;
 • Je volgt regelmatig trainingen in jouw vakgebied om up-to-date te blijven van de nieuwste productontwikkelingen, normen en veiligheidseisen;
 • Een gezellig team met regelmatig leuke bedrijfsuitjes;
 • Een prima salaris tussen de €2.700,- en €3.500,- bruto per maand (passend bij jouw opleidingsniveau en ervaring);

Solliciteer

Als je denkt dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie, aarzel dan niet en solliciteer vandaag nog. Dat kan via onderstaande groene knop, of stuur je cv en motivatiebrief naar Simone Turpijn, hrm@zonnepanelenophetdak.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Heb je vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Simone.