Werkvoorbereider

Solliciteer nu

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Ben jij een energiek en enthousiast persoon met een passie voor duurzaamheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een Werkvoorbereider Zonnepanelen.

Minimaal 32 uur · Barneveld, Nederland

Wij zijn Zonnepanelen op het dak, een snelgroeiende organisatie die zich richt op het aanbieden van duurzame verdienmodellen voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan grote zonnepaneleninstallaties of energieopslagsystemen voor de MKB of agrarische sector. Ons doel is om onze klanten te helpen bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk en bij het besparen op hun energielasten. Sterker nog, wij helpen onze klanten geld te verdienen door slim om te gaan met energie.

Bij zonnepanelen op het dak word je onderdeel van een ambitieus team, bestaande uit ervaren professionals die gepassioneerd zijn over duurzaamheid en het bieden van de best mogelijke service. Sinds onze start in 2011 hebben we al meer dan 1.000 zonnepaneleninstallaties geleverd. En eerlijk is eerlijk, daar zijn we best trots op. We hebben een grote klantenkring, veel expertise en we blijven onszelf voortdurend ontwikkelen.

Zonnepanelen op het dak is onderdeel van de internationale Elevion Group, een toonaangevende technologie- en energiedienstverlener in Europa.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van onze installaties, zowel het legplan op het dak als het engineeren van de meterkast. Dit laatste is geen must. Voor de uitvoer van onze projecten, zorg jij ervoor dat onze installatieteams soepel en veilig kunnen werken en dat het project naar tevredenheid van de klant verloopt. Je gaat schouwen op locatie, maakt ontwerpen en tekeningen van de installaties, zorgt voor duidelijke werkinstructies en je bestelt de nodige materialen. Als Werkvoorbereider ben jij de technische spil in de uitvoering van het project en heb je veel contact met de klant en de uitvoerders. Je hebt een flexibele functie die zowel op kantoor als op locatie van het project wordt uitgevoerd. 

Zo kán je dag eruitzien

Vandaag is een volle dag, alle adviseurs van de buitendienst zijn ook op kantoor. Wel handig om van de gelegenheid gebruik te maken om hen even aan de mouw te trekken over een aantal projecten die jij aan het voorbereiden bent.

08:30 uur - Je start de dag met een bak koffie, lekker uit de automaat of zelf gezet met onze Bezzera espressomachine. Daarna check je de binnengekomen mail en chatters van je collega's.

09:00 uur - Wekelijkse stand-up met alle werkvoorbereiders en collega's van de planning. Jouw inbreng gaat over de projecten die jij aan het voorbereiden bent. Dit is hét moment om collega's te betrekken bij details waar je zelf niet uitkomt.

10:00 uur - Je springt in de caddy van de zaak om te gaan schouwen bij een nieuw voor te bereiden project. Daar inspecteer je de daken, de meterkast en pak je de drone erbij om het dak en de omliggende situatie goed in beeld te brengen. En nu je toch onderweg bent, breng je meteen een bezoekje aan jouw project waar op dit moment geïnstalleerd wordt. Kan je even je gezicht laten zien, contact hebben met de klant en kijken of alles voor iedereen duidelijk is. 

12:30 uur - Lunchtijd. Even lekker een potje poolen of darten, of je haakt aan bij een groepje collega's die buiten de benen strekt.

13:00 uur - Je gaat je schouw van vanochtend verwerken en begint direct aan de DC- en AC-tekeningen en de definitieve legplannen. Daarvoor heb je nauw contact met de collega's van de binnendienst en zo nodig ook met de betreffende verkoopadviseur. Jouw tekeningen zijn zo compleet, duidelijk en volgens alle veiligheidsvoorschriften, dat straks alle teams er gemakkelijk mee uit de voeten kunnen.  

16:00 uur - Afronden, want het is tijd voor de domibo, onze maandelijkse donderdagmiddagborrel, waarbij je ook een update krijgt van het MT over de doelstellingen en alles waar we momenteel mee bezig zijn. Lekker onder het genot van een biertje.  

Wat vragen we van jou?

 • MBO Elektrotechnische opleiding heeft een sterke voorkeur.
 • Bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Affiniteit met of kennis van zonne-energiesystemen is een sterke pre.
 • Elektrotechnische achtergrond is een sterke pre.
 • Kennis van moderne software pakketten is een pre (AutoCad)

 • Probleemoplossend en creativiteit

 • Je bent in het bezit van rijbewijs B

 • Je bent betrouwbaar, representatief en beschikt over goede communicatieve vaardigheden

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een groeiende organisatie!
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop en smartphone
 • Als je op pad gaat krijg je de beschikking over een bedrijfsauto
 • Pensioenplan (beschikbare premieregeling)
 • Flexibele werktijden
 • 26 vakantiedagen per jaar
 • Een moderne werkomgeving
 • Gezellige collega’s
 • Leuke teamuitjes en borrels (DOMIBO’s)
 • Maandelijks kennissessies
 • Een prima salaris, passend bij jouw opleidingsniveau en ervaring

Solliciteer

Als je denkt dat jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie, aarzel dan niet en solliciteer vandaag nog. Dat kan via onderstaande groene knop, of stuur je cv en motivatiebrief naar Simone Turpijn, hrm@zonnepanelenophetdak.nl. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Heb je vragen over de functie? Neem dan ook gerust contact op met Simone.